Arpanetist Facebookiniː Interneti kujunemislugu (2. nädal)

Cooperative mängud


Atari's Fire Truck oli kahe mängijaga arkaadikapp, mis ilmus 1978. aastal, ja see võib olla lihtsalt esimene tõeline koostöömäng. Eelmisel aastal arkaadides ilmunud Atari Super Bugi kestale ehitatud Fire Truck on võidusõidumäng, millel pole teie kõrval kiirustavat antagonisti. Selle asemel teevad kaks mängijat koostööd tuletõrjeauto juhtimiseks - üks mängija istub ees, teine seisab taga - ja proovivad pika veoki juhtimisel ja koos sõitmisel mitte kokku kukkuda.

Kui vaadata tagasi, on tänapäeval lihtne näha selle juuri kaasaegsetes koostöömängudes. Sarnaselt masendava, kuid lõbusa koostöökogemuse Overcooked puhul teevad mängijad koostööd, et klientidele toitu valmistada. StarCraft 2 Archon Mode'is teevad mängijad koostööd, et luua üks baas. Selle aasta Animal Crossing: New Horizonsis saavad isegi ühe Nintendo Switchiga pered jagada saart, tehes koostööd.

Kuna me kõik ootame pandeemiat siseruumides, pole me leidnud mitte ainult iseennast, vaid ka inimesi üle maailma, kes toetuvad videomängudele. Mängud, mis koondavad kõiki. Seda on aga võimatu eitada. Ja me peame tänama tuletõrjeautot ja kõiki teisi varajase koostöö kogemusi, sest nad sillutasid teed kaugete lähedastega aega veeta, isegi kui vaid mõneks ajaks.




Floppy Disk

Enne kui CD-ROM populaarseks sai, lisasid inimesed disketiseadme (FDD) abil arvutisse andmeid. See oli personaalarvutite oluline osa enam kui 20 aastat.

Diskett on arvutisüsteemide jaoks kasutatav magnetiline salvestusseade. See on painduv ja õhuke magnetketas, mis on ümbritsetud ruudukujulise plastikuga. Tuntud ka kui „diskett”, kasutab see salvestamiseks ühte või kahte külge. Selle suurus on tavaliselt 3,5 tolli.

Miks me diskettid enam ei kasuta?
  • Dikettides on vähem salvestusmahtu kui kaasaegsetel salvestusseadmetel. 
  • Nad on niiskuse ja tolmu suhtes väga tundlikud.
  • Neil on madal andmeedastuskiirus.
Ehkki nad on oma hiilgeaastaid juba palju ületanud, mäletavad inimesed alati disketit kui kasulikke varajasi salvestusseadmeid.


Allikad:

https://www.usgamer.net/articles/first-co-op-game-atari-fire-truck-arcades-1970s-retrospective

https://promotionaldrives.com/blog/floppy-disk-drive/

https://www.javatpoint.com/what-is-a-floppy-disk                                                                 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 aastaks (4. nädal)

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (12. nädal)

Digitaalsed ja Traditsioonilised meediad (3. nädal)