Eesti infoühiskonna arengukava 2020 aastaks (4. nädal)

 Mis sai tehtud?

Arengukavas oli selline mõte, et Eestist saab esimene riik maailmas, mis pakub e-residentsust ehk virtuaalset residentsust. See oli realiseeritud aastas 2014 detsemri kuus. E-residentsuse programmi esmane eesmärk oli pakkuda välisriigi kodanikele turvalist ligipääsu Eesti riigi e-teenustele. Täna on Eestil üle 81 000 e-residendi enam kui 170 riigist. Ligi 20 000 e-residenti on seotud Eesti ettevõtlusmaastikuga, sealhulgas on nad loonud üle 17 000 Eesti ettevõtte, mis ei erine mitte ühelgi viisil Eesti kodanike poolt loodud Eesti ettevõtetest.

Veel üks kasu mis tõis E-residentsus on kohalikele ettevõtetele loonud täiesti uue turuniši, mis aitab laieneda riigipiiridest välja, värvata uut tööjõudu ja suurendada käivet.

Koroonapandeemia kiirendas kõikjal digitaliseerumist ja võimendas innovatsiooni. Eesti jaoks oli see unikaalne võimalus taaskord kogu maailmale oma digivõimekust näidata ja demonstreerida riigis peituvat unikaalset teadmust, mis aitab uue aja ettevõtjate vajadusi veelgi paremini rahuldada.



Mis pole tehtud?

Eesti keel on digitaalses maailmas elus ja arenev. Eesti keele tehnoloogia abil saab kasutada igapäevaseadmeid ja e-teenuseid. Minu arvates see üldse ei ole tehtud. Väga palju informaationi, mis mul on vaja leida üldse ei ole eestikeelsetes allikates. On vaja kogu aeg googelda seda inglise keeles või muu keeles. On palju veebisaiti kus ei ole eesti keelt. Kõik viideod on vaja vaadata inglise keeles, isegi subtiitreid ei ole. 







Allikad:

https://arileht.delfi.ee/artikkel/91433673/eesti-e-residentsuse-programm-laheb-veel-20-riiki-maailmas-fuusiliselt-kohale

https://e-resident.gov.ee/eesti/

https://medium.com/digiriik/e-residentsus-v%C3%A4rav-eesti-unikaalsesse-turvalisse-ja-l%C3%A4bipaistvasse-e-riiki-f12eb8bf0e4c

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (12. nädal)

Digitaalsed ja Traditsioonilised meediad (3. nädal)