Teistmoodi IT (13. nädal)

 Silmjuhitavad arvutid:

Tobii Assistive Technology Inc. (ATI)



Paljudel puuetega inimestel on arvuti kätega kasutamine keeruline või võimatu. Selle probleemi lahenduse sai võimalikuks seade, mida saab ühendada mis tahes arvuti või sülearvutiga. Pärast seda saab inimene oma silmi kasutada nagu arvutihiirt. 



Mis on võimalik teha?

Selle seadmega saab puudega inimene arvuti abil täita väga erinevaid ülesandeid, mis aitab neil tõhusamalt suhelda ning elada täisväärtuslikumat ja iseseisvamat elu. Selle tehnoloogia ülesanded hõlmavad võimalust avada ja juhtida kolmanda osapoole tarkvara, suhelda dikteerimistarkvaraga, sirvida veebi, teha telefonikõnesid, saata e-kirju ja tekstsõnumeid.



Kalibreerimine suurema täpsuse saavutamiseks

Selleks, et pilgujälgimisseade töötaks võimalikult täpselt, peab see hoolikalt uurima kasutaja silmi. Seetõttu on kalibreerimine vajalik. Kalibreerimisprotsessi käigus analüüsib silmajälgija valguse peegeldust kasutaja silmadest. Kalibreerimine toimub monitori ümber liikuva punkti, video või muu graafilise elemendi jälgimise protsessis. Seejärel kombineeritakse kalibreerimisandmed ainulaadse 3D inimsilma mudeliga, et luua optimaalne silmade jälgimise pilt.



Kokkuvõte:

Tobii ATI on loonud maine uuendusliku ja hooliva tööstusharu juhina, kes jätkab võimalike piiride nihutamist. Need pakuvad auhinnatud pilgujälgimise riist- ja tarkvara kaudu kõige arenenumat, tõhusamat ja võimsaimat sidet, mis on saadaval paljudele puuetega kogukondadele.




Allikad:

https://www.cerebralpalsy.org/inspiration/technology/eye-tracking

https://www.click2houston.com/health/2018/03/05/eye-tracking-technology-helps-disabled-communicate-with-eyes/

https://www.abilities.com/community/assistive-eye-control.html

https://www.washington.edu/accesscomputing/resources/accesscomputing-news-september-2018/low-cost-eye-tracking-computer-access-and-speech-synthesis






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 aastaks (4. nädal)

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (12. nädal)

Digitaalsed ja Traditsioonilised meediad (3. nädal)